18 de gener 2009

Outsiders, ciclistes, combats i lobbies








El divendres per la nit s'omplia el local de la coali premianenca i els Amics d'Alan Smithee convocaven l'espectre rebel de Joe Strummer. La peli de Julian Temple és un documental impecable. El públic va sortir satisfet i ens espera una darrera etapa del cicle Fora de Joc que dedicarem a Daniel Johnston. Serà una sessió arriscada. Ja en parlarem.
De moment visiteu-nos a: http://www.amicsalansmithee.blogspot.com

El dissabte s'inicia amb una sessió de ciclisme perdut enmig dels polígons i urbanitzacions. El rastre incert d'una ciutat coneguda com La Dimensió Desconeguda. Allò que en diem Premià de Mar i que, alguns preferim anomenar com aquell espai realment existent que hi ha entre El Masnou i Vilassar de Mar.
Sessió de debat i informació a l'Ateneu Rebel de Poble Sec, seu de Revolta Global, entorn de la massacre a Gaza. Molta gent. Debat amb noves claus per entendre la dimensió polimòrfica del conflicte. El relat oficial es mou dins dels parametres del xoc/aliança de civilitzacions i en el factor "democràcia" front "totalitarisme". Un debat trampós que avança amb exit des dels nostres "media". Altres, de sempre, hem fet el possible per descriure la dimensió imperialista, colonial i econòmica d'aquest cas (i dels més diversos casos que produeix la lluita de classes a escala internacional). En un terreny abonat a la demagògia ultraliberal, no ens ha de sorprendre el cas Rahola o similars. Darrera d'això existeix una potència econòmica i militar de primera divisió, l'estat israelià, i un clamorós consens neoliberal que eximeix aquest estat de totes les seves vexacions, incumpliments i intervencions. El proper dijous a Premià de Mar tornem a recordar aquests fets i a projectar la nostra complicitat amb les lluites i les resistències. Dijous 22 de gener, 8 del vespre, centre cívic: Aturem la guerra-Premià amb Palestina.

Diumenge lluminós, diumenge de ciclisme i vent. Irrumpeix en plena plaça la figura cicloesportiva d'en Martí Rosselló. El Tour passa per Premià. El Tour dels escriptors sobre rodes. A la fotografia apareix en Martí exhibint la seva flamant bicicleta.

A l'altra banda del blog trobareu les claus que porten a l'articulació de l'esquerra anticapitalista. Adhesions, suports i informació a: http://www.premiademarx.blogspot.com

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Doctor MARTÍ, esteu de meravella.

Anònim ha dit...

coi amb el martinet dalt del patinet

Anònim ha dit...

El de la foto no sóc jo. No porto boina ni mai no n'he dut!

Martí

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

però en el google he posat "martí rosselló ciclista" i ha aparegut aquest homenot...

Anònim ha dit...

compte amb el que es diu, abans el doctor no anava en bici i ara ja hi va, i ara diu que no porta boina i... d'aquí quatre dies com en Josep Pla i fumant Ideales...

àngel

Anònim ha dit...

Els "ideales" ja fa molts anys que me'ls estic fumant. I, de boina, en tinc una a l'armari.

Martí

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Això s'escafa!

Anònim ha dit...

què vol dir "esfafa" ?

Anònim ha dit...

ni ESCAFA ni ESFAFA.

volia dir "escalfa"

Anònim ha dit...

Jóvenes israelíes encarcelados por oponerse a servir en un ejército que ocupa territorios palestinos
Enviado por redactor el Lun, 19/01/2009 - 15:12 Palestina
Libertad para los Shministim! (jóvenes objetores de conciencia israelíes)

december18th.org

Shministim significa 'estudiantes de grado 12' en hebreo. El servicio militar es obligatorio para los jóvenes israelíes tras el instituto. Los shministim son estudiantes de instituto israelíes que han sido encarcelados por oponerse a servir en un ejército que ocupa los Territorios Palestinos, porque entienden que este servicio militar refuerza los 40 años de ocupación. La condena es de entre 21-28 días de prisión, tras los cuales los jóvenes quedan lilbres por un corto período de tiempo en el que se les vuelve a llamar al servicio militar. Si vuelven a oponerse (como la mayoría hace) vuelven a ingresar en prisión y el proceso se repite. Estos jóvenes están organizando su resistencia: el 18 de diciembre marca el día de partida de una campaña internacional para evitar los encarcelamientos. Más de 20.000 personas se han sumado ya al manifiesto, incluyendo los objetores de conciencia norteamericanos Ronnie Gilbert, Adrienne Rich, Robert Meeropol, Adam Hochschild, Rabbi Lynn Gottleib, Howard Zinn, Rela Mazali, Debra Chasnoff, Ed Asner and Aurora Levins-Morales. También se puede mostrar el apoyo enviando mensajes al Ministerio de Defensa Israelí desde la web de la campaña: december18th.org.

Repel-lent ha dit...

L'obama ha dit en el seu discurs que van lliutar contre el nazisme i el comunisme.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Les bases del capitalisme mundial integrat (CMI) són intocables i passen, entre moltes coses més, per l'statu quo israelià, l'imperi americà i la coexistència en un mateix paquet de la democràcia representativa (amb limits) i la dictadura (intocable) del capital.

Davant d'això: cal coordinar lluites, resistències i posicions en favor d'un altre món possible.

l'anticapitalisme politic necessita creixer i desmarcar-se del reformisme integrat del social-liberalisme i la dreta.

El tripartit és una mostra clara de la subordinació de l'esquerra als dictats d'aquest C.M.I.

Des de fora d'ICV només hi ha una unitat, la més important: unitat en les lluites, en les resistències i en la creació d'espais d'esperança.

Des de Revolta Global (i des d'espais semblants) treballem en aquesta direcció i diem ben alt:

ÉS POSSIBLE UNA ESQUERRA A L'ESQUERRA DEL POSSIBLE.

Anònim ha dit...

QUIEN SE CREA QUE OBAMA ES LA PANACEA QUE SE LO VAYA TRAGANDO.

VIVA MALCOLM X

Repel-lent ha dit...

Jo no faig cas. Jo vais estar veient al mateix moment a Carod a NY, fen contraprogramació.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Amics Malcolm X i Repel·lent,

bentrobats al blog submarinista.

Malcolm, em sembla que des dels teus temps ens hem quedat orfes d'un moviment antistablishment als USA...

Repel·lent, un plaer la teva visita i la referència al veritable lider que necessita el sistema planetari, en Josep Lluís.

Anònim ha dit...

m'estic plantejant molt en serio això de revolta global després de seguir uns dies els blogs i la seva web. Em pensava impossible de trobar una esquerra radical que no fos cap-quadrada com els que disputen tot el sant dia l'essència comunista. He pogut veure que revolta global fa un llaç de teoria oberta amb amplia tradició i que no juga la partida del govern i recolza lluites básiques.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

maresmenc del nord: només m'has d'enviar un email a soulbizarre@hotmail.com o entrar al web revoltaglobal.cat i t'ampliem les informacions que vulguis.

Salut!

Anònim ha dit...

Obama cae bien pero el imperio es la mona y se viste de seda para seguir siendo mona.
Y ese festival que monta la tele es puro show bisnesss

viva zapata

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

"lo mismo digo"