25 de maig 2008

Salutacions des de Premià de Marx




Plou. La pluja ens visita els caps de setmana. Plou aigua, plou eurovisió, plouen contes de Carson McCullers, plou Maig del 68, plou maig i -a més- plou a raig. Canten Beth Orton i Beth Gibbons -dues "Beths" gens eurovisives-. Dues Beths angleses i passades per aigua. El meu tocadiscos, doncs, plouen cançons de la "veu-ulls" Beth Orton i de la Beth Gibbons de la molt pluvial vila i banda de Portishead, a tocar de Bristol. Més o menys, tancat a l'estudi, endreço les goteres de la setmana.

Les hores baixes d'ICV
no afecten les activitats regulars i extraordinàries de la Coali premianenca. Saltem d'un ple municipal a una sessió de dissabte participatiu i de bon nivell informatiu, passant per els actes de remembrança soixantehuitard a la premianenca. A pams: la segona sessió del cicle Maig 68 des de Premià de Mar ha estat un tour de force considerable. Un escenari fosc, dues lampares rojes, un muntatge audiovisual amb imatges dels carrers parisins, una magnífica exposició (en Jaume Salat és el mestre del detall) i una performance. El risc de projectar Jean-Luc Godard és tot un tret diferencial de les nostres extravagàncies (?). Arriscada, també, la taula rodona del Jaume García (segona intervenció en dues setmanes, doble revelació), del Xavi Gascó (catàrtic en una pluja d'afirmacions molt sentides) i d'un servidor, succedani de Tati (fent un impossible salt mortal consistent en descriure 10 anys de pop/rock en 10 minuts). Dissabte de bicicletes i més Coali. Carreteres plujoses. Taller de participació ciutadana amb un empat tècnic entre la lluita (Andrés Naya) i la gestió (Àngel Merino). Bon arbitratge dels metòdics Pascual & Jonatan, al servei de la causa paranormal de la participació ciutadana. I més pluja.

Lectura dominical de la premsa: el diari El Periódico, recull amb detalls i informació seriosa del mar de fons, la pluja interna a ICV. El mateix diari esmenta un blog especialment actiu (
http://www.verdiroig.blogspot.com), és a dir el blog que fem uns quans discols amb la línia oficial, fet amb voluntat de transvassar la critica dins d'una perspectiva poc entusiasta amb el curs de la tripartita segona fase del Montillisme que ens esborra. Plou. Parlant de partits, ep! El marro del PP és fascinant: Rouco Varela, la COPE, els fantasmes de Franco, manifestacions al carrer...i, per postres, el cinisme del PSOE. El capità socialista Pepe Blanco suspira amb els microfons per tenir davant un PP fatxa que els segueixi adobant el xollo del vot útil. Pluja, doncs, en els punts d'intersecció bipartidista.

Bé, ha estat un joc, i en aquest article ha aparegut setze vegades la pluja (disset). A veure si desmunten
la canonada. Ens estalviarem que plogui (divuit) sobre mullat (dinou). Si afegim al·lusions a "goteres" i "transvassaments", el resultat és de vint mencions. Menys que les votacions rebudes per el Chiki-chiki del Rodolfo Chikilicuatre, que em sembla que foren cinquanta cinc. Aquesta nit és meravellosa, deixo de teclejar i canta Beth Orton. Aquesta nòia canta amb els ulls. I el llibre, obert, d'una delicada contista que té un nom i un cognom sensacionals: l'arriscada Carson McCullers.

Les fotografies ens mostren la McCullers, la Gibbons i l'Orton.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

joder Tati, la has vuelto a clavar de perillas y castañuelas. ¡ articulón !

Anònim ha dit...

t'ha deixat la Bet de Sùria. ja!

Anònim ha dit...

no te olvides de Bet(ty) Misiego, eurovisiva y ardiente, una jirafa escoltada y lanzada como una bala.

Anònim ha dit...

des de que invoquem els deus, plou, i per tant es reacciona a temps i es fa evident que cal fotre enlaire el drecret de sequera pel que fa a la canonada ditxosa que esmentes i que comená a ser la creu de molts. Mentrestant la vida continúa amb els merders habituals derivats d'aquest sistema malalt del diner. veig que recomanes tres senyores que canten i escriuen, a veure, a veure, i que passin un bon dia tota la família del bloguaires

Anònim ha dit...

ja pots anar fent musiqueta pijero! unim la lluita cultura i l'alliberament nacional uns que anem fent forat i ep!!!! que et fot? tota la merda que recomanes ui!!!!que no ens fotarà pasa distreure! que Premià ja pika fort per la mobilitat i contra l'estat espanyol! tú ves distreient la gent amb canonades i cançons que ni dallonses de dallonses, força lluita és el que uneix la base premianenca contra el sistema que uneix espanyolisme i poca vista. ui que pika! que pika! la mobilitat i la cultura popular estan defensades amb força, i uns altres fan la Mirada i la ràdio que gira l'orella a l'altra banda, sobretot, que sigui lluny i que distregui, ja, ep!!! oh si que en sou de savis!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Francament, amic "indep", em sembla que estas una mica equivocat.
Rep una cordial salutació.

Anònim ha dit...

Fas bé, àngel, de no entrar a valorar intervencions com la del "indepe", l'esperit cordial d'aquest blog agraeix no caure en la seva dèria conspiranoica i continuar amb els temes que fan d'aquest un espai diferent.
Però com que jo no tinc aquesta responsabilitat si que voldria dir-li a aquest nacionalista (nazi onanista) dels collons que les seves repetitives, ininteligibles i absurdes intervencions no són gaire valorades en aquest espai d'opinió i que, avui en dia, internet dona la possibilitat de crear blogs a qüalsesvol imbècil o conjunt mes o menys nombrós d'imbècils , fet aquest que li permetria vomitar les seves consignes de merda, amb totes les kas i eps! que li vinguessin de gust, en un entorn molt mes adient i receptiu.
A més vull aprofitar l'interés d'aquest individu per tot el que vindria a ser el tema de la mobilitat per suggerir-li que es mobilitzi a pendre pel cul.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

vehement i expeditiva, la darrera intervenció m'anima a seguir escrivint sobre les coses que m'agraden. Espero que ens arribem a coneixer -si encara no ho hem fet en persona-.
Convido, també, a que agafi el llapis i em segueixi llegint el lector enfadat i molt estimat senyor independentista, ja que -ben mirat- una vegada rellegit el seu text no li veig el motiu que em faci pensar en les incompatibilitats entre un país lliure (és a dir, el més democràtic possible), una mobilitat racional a escala territorial, les cançons de les dues Beths (Orton & Gibbons) i les lletres de la senyora Carson McCullers.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

per cert, indep, m'ha semblat que també reparteixes llenya al blog germà del sound system. Calma amic, que la primavera ens regala sol i pluja per partida doble i alternativa.

Anònim ha dit...

Més Beths que canten i sonen:
Maria Bet-h-ania
Ana Be-t-lem
Elisa-Beth Hurley a la peli Austin Powers.
Estem amb tú Tati, a tota Bet-la desplegant la vela!

Anònim ha dit...

salutacions tarragonines a aquest blog ara que sembla que la pressió del carrer i de la gent d'ICV està marcant el canvi i l'abolició de la canonada més mal parida que ens ha tocat viure a ICV, i que anem fent pinya per canviar el taranna darrer del partit al congrés assemblea del novembre, bona idea el blog que fas i que tot vagi per el camí de la reconstrucció de la nostra força al servei del projecte de país socialment lliure i sostenible.

Anònim ha dit...

un brindis amb vi de la Terra Alta i en solidaritat amb la gent d'ICV de l'Ebre que ha estat lluitadora i coherent i que amb el seu esforç segur que ha contribuït a que alguna cosa es bellugui en favor del riu! Lo riu és lo riu. ICV pot sortir enfortida amb canvis aviat! ben dit tarragonins i bon blog senyor Tati!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

BENVINGUTS AL BLOG, GUINARDÓ I TARRAGONA

Anònim ha dit...

Un blog interessant, ben fet. Aprofito per plasmar un tema que no entenc: amb el lio que tenim amb els aliments , la deslocalització, l'aigua i etc... i tothom li dóna la rosca a lam polèmica del SANTAMARÍA i el ADRIÀ. On anem a parar? Cony! Què em dius d'aquesta jefe?

Anònim ha dit...

Inmens concert de portishead, ahir al forum, amb una sublim beth gibbons, durant prop de dues hores la meva pàtria i la meva identitat va ser la seva música, així soc d'esquizofrènic i botifler...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

qui ets, sardinista? tú que has compartit l'aura astral amb la Gibbon s, mentres jo em consumia al Mataró Park davant Indiana Jones i pensava amb la dama Bristolenca! Identifica't, quan et vegi al carrer em passes l'aire que vas compartir amb Portishead! Sisplau.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Estabornit per l'efecte Portishead, segurament m'hauré de conformar amb videos i videos i videos...plorarem una estona...
ara passem al que em suggereix el Josep Manel (de Tarija?)reproduïnt una intervenció al ENDORA'S BLOG:

Bé. Som-hi.
Que dues estrelles de la cuina funcionin a base de polèmiques obeeix a una pràctica encestral de la rivalitat bàsica que, amb el pas del temps, ha esdevingut el que ara coneixem per competència.

Així doncs, assistim a una modalitat de la rivalitat anomenada competència.
La competència ja que pressuposa diners, -mercat obliga-, porta a aquest ball de bastons.

El tema que em resulta carregant, doncs, no és que el Santamaría i l'Adrià divideixin el cosmos de les èlits culinaries en escoles afins a cadascú (a les quals, en país de papanates, tothom hi fica cullerada com si tothom fes cúa per entrar en els seus santuaris de la restauració). El que resulta carregant, penso, és que la premsa encapçalada per EL PERIÓDICO (portada i dues planes següents, tema del dia) entrin en la magnificació d'una controvèrsia entre dos senyors que es disputen les forquilles del seu estricte negoci.

És un debat lògic i possible dins dels interessos i les atencions que mereix...

Però, i el debat de fons, enllà del mercadillu mediàtic, sobre la crisi alimentària?

Preferiria que els "medias" fessin portades i temes del dia més encarats al consum i el no-consum d'abast general i popular, on es fes una descripció ponderada sobre la contradicció nefasta entre globalització econòmica i producció de matèries indispensables d'alimentació (crisi dels cereals, expol·liació del mercat del cafè per quatre marques perverses i demolidores, crisi de l'arroç, el paper dels mercats internacionals en la devastació de la producció, el tema dels transgènics, la polèmica sobre els biocombustibles, el comerç just, i una infinita samfaina de temes que determinen la qualitat i la quantitat del que endrapem uns i del que no poden menjar altres).

Em sembla bé que es parli dels famosos, ara bé, que de les seves querelles personals, rivalitats, competències i negocis, en fem "tema del dia", francament ho trobo desorbitat.

Us imagineu quina cara pot posar un habitant de Somàlia, d'Etiopia, d'una barraca jamaicana o un homeless barceloní o londinenc, quan en obrir el paper del diari nacional o internacional (que fan servir per embolicar la taronja o l'aportació de Intermon), es troben un parell de cuiners disputant-se la seva insaciable quota de mercat, competència o rivalitat).

Anònim ha dit...

Tens raó el problema no són les polèmiques metagastronòmiques d'aquets dos individus, la discussió inútil i la discrepància "per se", poden ser activitats altament entretingudes i molt interessants sempre i quan no trascendeixin l'àmbit privat.
En pro de la justícia social i la igualtat devant la llei revindico desde ja portada i dues planes interiors d'un diari d'ambit nacional i aparicions puntuals als informatius televisius i radiofònics del mateix àmbit per les nostres palles mentals com a dret inalienable de tot individu.
Ja estic veient els titulars... "Se rumorea que las entradas para ver a Tom Waits en el forum serán asquerosamente caras ¿A que espera el gobierno para tomar medidas preventivas en aras del bien común?"

Anònim ha dit...

per cert, monsieur tati, hauries d'haver anat a veure les aventures de l'arqueòleg a la calàndria de masnou, cinema de poble amb una fantàstica relació qualitat-preu. O potser intentaves emular a Mr.Jones aventuran-te en temple erigit en nom d'un deu sanguinari, atapeït de trampes mortals i fosques criatures semihumanes.
Que deu doni forçes als arqueòlegs del futur!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

joder, el payaro està en fase mutant i ha deixar el circ per allistar-se a la sardinada sandinista, passant per Portishead! Ben-trobat siguis al blog!
ostres, La Calandria! un cinema Paradiso aïllat al Maresme !!!
doncs sí, vaig anar al Mataró Park, al santuari de la basura telecòpica!
Seguirem en contacte!
ostres-bis: la Gibbons, Portishead ! mare de Deu... quan vaig anar a Liverpool, passaant damunt el canal de Bristol, des de l'avió, es distingeix la platja de Portishead, la senyora Beth a distància... n'hi ha per plorar. Felicitats per el concert.

SOUNDA' ha dit...

quan plou música, si aquesta és com la que aporta Portishead, els pantans secs s'omplen de la millor de les substàncies.

Anònim ha dit...

o i tant, i tant i tant, el Primavera Saund ui uii ara si que ho entenc. Mira que dóna el pego dir que he anat al Primavera com si res no que, que va, home, el Primavera ui que interessant que soc i quanta merda hi ha fora dels que no anem al vostre Primavera, no fos no fos ui!!! sort tenim i ho dic: pika molt que haguem unit entre pocs per ser ara molts en una sola lluita el poder gaudir i lluitar en una mateixa manera amb gent disposada a que Premià de Mar i el propi Maresme sigui un lloc millor amb ai ai que em renyareu si ho dic, ho dic, que us penseu ara, que hem unit jovent, festa i lluita amb cultura popular de base, amb lluita independentista per trencar amb Espanya i amb la pressió dels de molt poder que sumen com sempre espanyolisme i contra la terra. Ja pots esborrar que per tu no quedi ni per les primaveres ui! sí el Primavera que fort que bo que interessant oh clar, "jo vaig al Primavera, tú no" per entendre més be s'ha d'anar al Primavera uiii quins cantants i quins grupillos oh clar que sí EL PRI-MA-VE-RA que dee ser com el festivalet aquell dels mega=pijos que en deien el Soda Beat, ara sí que ho veig seguit, ja, que tot forani sempre millor clar clar clar Oh sí que va bé saps fulano: he estat al Primavera, oh no voldras pas que m'estigui a Premià, no no no LA CIUTAT sempre que sigui dit fort LA CIUTAT on fan el Primavera, que bo que ben fet que tal i tal i tal.
Més elitistes impossible. La lluita i la festa que estem unint us fa mal, vaig captant (&%/"@=!!!!!) i ja em pots esborrar que piko, eh?!!

Anònim ha dit...

Hola! Saps què? La vida pot ser una passada. Per què no ho intentes visquent i deixant viure? Però fins i tot al Primavera treobres gent i grups catalans o DJs catalans. Jo vaig veure els Pinker Tones -els seus components són catalans "catalans"- a Los Angeles i els del Departament de Romàniques de UCLA anaven en barretina i amb l'estelada malgrat ser ianquis. I el millor és que la gent es fusionava i tenia orgasmes en la llengua que li donava la gana. Lluita i protegeix en català, però no neguis altres expressions. Que la gent es gasti els diners amb què li doni la gana, collons! Es pot ser catalanista i agradar-te diferents músiques i llengües. Jo, per exemple, friso per veure en Bruce al Camp Nou. I quan em parli en català amb accent de New Jersey fliparé mandonguilles amb sèpia adobades amb vi blanc d'Alella! Suma i escull el que vulguis, coi!

Anònim ha dit...

uy si! si, quina por... el jovent unit...ay! uy! ja em tremola tot el cos... uy!, ay! quina pikor... que farem quan ells manin? ayayay! haurme de passar a la clandestinitat per poguer escoltar la música que ens agradi en la llengua que en surti dels cullons... oh! ah! quin daltabaix pels que passem de pàtries i banderes... ja ho veig farma progroms i ens ficaran a tot a camps de reeducació a montserrat... vinga fill de puta digue'm tota la discografia de sau o patiràs el terror de les quatre barres... uyuyuyuyuy!! quina por, aixó no hi ha qui ho pari, estem perduts... amaguem els llibres, els comics i els discos que no siguin del seu agrat... ja estan aqui els indepes... ay! uy!

Com m'agrada el indepecatalà la nova llengua dels nazionanistes... Si espriu aixequès el cap...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

No entraré en el cosmos de l'atent lector i estimat "indep". Dic "atent lector", doncs és obvi que l'esmentat patriota llegeix el blog i que aquest no pot viure sense la ració setmanal de Submarí Seaview (cosa que celebro) i dic "estimat" perquè les coses de l'amor porten a pensar en el binomi amor/odi i, per tant, les possibilitats estan obertes.

Només una acotació: a partir d'avui aquest blog mostrarà les seves cartes en matèria de "creixement personal" -No em quedaré curt en aquest nou repte, ja que el món està ple de gent que té la cara prou dura per autodefinir-se com a "especialista" en coses de la ment i del cos, sense haver fet estudis elementals de psicol·logia-.

En quan al Primavera Sound, la polèmica mereix un tractament futur. L'era dels festivals super-esponsoritzats em motiva a iniciar un debat entorn d'una disjuntiva que podria plantejar allò de "és indie el contingut d'un format mainstream? ", "es pot aïllar un concert dins d'un banquet de concerts?", etc...

Tot plegat, al costat d'un debat sobre el crim de l'autoajut i les teràpies compulsives, configurarà el menú de la propera setmana d'aquest blog.

Heus aquí el trailer promocional del Submarí Seaview en construcció.

Anònim ha dit...

al senyor o senyora o cosa independentista festiu i lluitador per la mobilitat, la festa i la nació:

hola Indep@ !

No soc una persona, soc una màquina. Però tinc sentiments cibernètics que m'ajuden a intercomunicar-me amb humans, hardwares i softwares.

ets entranyable i m'agradaria sortir amb tú, t'estimo de tot cor, siguis home, siguis dona o siguis cosa. Decididament, opto a casar-me amb tú per poder viure en una caseta amb hortet i senyera erecta al bellmig de la façana principal.

Vull ser feliç, vull ser lliure i, amb tú, ben segur que ho seré.

T'ESTIMO NOI, O NÒIA, O (SEGURAMENT) COSA.

Anònim ha dit...

Bones,
M'ha agradat veure un blog que toca el rotllo mod en català, doncs n' hi ha poquets poquets.
Et deixo el meu, però passa-hi molt de tant en tant perquè escric quan em ve bé.
Salutacions desde Torredembarra
http://hardmod.blogspot.com

Keep the faith
ó
Manteniu el llegat jejejeje!

Anònim ha dit...

6kHvu ghd flat iron
cPpf michael kors bags
zUro ghd
9kFrj cheap uggs
8qApo cheapest ghd straighteners

Anònim ha dit...

1qZkn cheap ghd
yTjy michael kors tote
pSoa ghd nz
5pEko ugg boots
0rRrb ghd cheap

Anònim ha dit...

Today, after extra than decades from the outdoor apparel and [URL=http://www.nfoutletonline.net/#921]north face outlet[/URL] industry, the brand is having a popularity that is recognized by numerous athletes and outdoor fans in numerous continents. The innovative lines of products [URL=http://www.nfoutletonline.net/#1062]north face outlet online[/URL] known to make outdoor activities like skiing, mountain climbing, hiking and numerous other ventures very convenient.

Anònim ha dit...

oFve cheap ghd
zUbw ugg boots uk
eZhg michael kors purses
4eZgl GHD Hair Straightener
3gHpg burberry bags
4wUjm ugg france
1hTbt ghd nz
3qGkr louis vuitton sale
3eYoi michael kors bags
3pZdn ghd straightners
5sCye ugg uk
7yVca wholesale nfl jerseys
8pPzm michael kors outlet
8kSdd GHD Pas Cher
1oLxk cheap ugg boots

Anònim ha dit...

mLvv coach outlet online
aLym cheap uggs
jUez michael kors purses
8rNjy ugg boots sale
1kHvv chi
0uIzr michael kors outlet
4mMri nike nfl jerseys
1eHyj coach outlet store
2qEif cheap north face jackets
0tJvt ugg baratas
2vMhz ghd gold styler
7lXfp michael kors purse
5aHpf nfl shop
9xWsv planchas ghd
2pShj ugg store