10 de gener 2008

DIMENSIÓ DESCONEGUDA (2)


Sota la denominació "Dimensió desconeguda", avança la sèrie dedicada a Premià de Mar. L'home gros que llegeix dia i nit continúa la seva voraç activitat i una finestra nocturna ens el mostra més enllà de la mitja nit, perfilat i lluminós. Les jardineres gegants de l'estret carrer de l'Amistat, dit de Sant Antoni, intensifiquen la perspectiva desconeguda d'aquesta vila metropolitana que ens configura. Carrers i més carrers. Aquest any els reïs han arribat en format d'automoció descapotable. Els veïns de la Plaça Nova han engalanat a la nadalenca el primer arbre de la cantonada del carrer de la Plaça i ha estat, diuen, el seu homenatge a la "lluita de l'any 2007". La dimensió desconeguda, com passa a quasi tot arreu, es fa cada volta més evident de Gran Via amunt. Singularitats que caminen hermètiques dins dels reproductors MP3, increment de nouvinguts, comerços de dimensió desconeguda, cartelleria polièdrica amb al·lusions al tió, al comerç comercial, al comerç especialitzat, a les revetlles amb sorpresa, a l'oferta institucional, a les mil maneres d'autoajudar l'espècie humana per un preu assequible i, així, fins l'infinit promocional. Això és la dimensió desconeguda. La fotografia és d'una sèrie contemporània de la sèrie mare: El tunel del temps, collida seixantera del gran Irving Allen (Viaje al fondo del mar, tierra de gigantes...).

11 comentaris:

Anònim ha dit...

aportació:
també forma part de la dimensió desconeguda el so que emet l'engranatge de les campanes de l'esglesia quan aquestes deixen de sonar i l'engranatge es fot a fer crek crek crek i és del tot únic al món.

Anònim ha dit...

A MI ME IMPRESIONA BASTANTE LO DE LA PLAYA DE "QUITA Y PON" Y ME PARECE UNA ATRACCIÓN TURÍSTICA QUE PESE A SER UN POCO CARA, PUEDE CONVERTIR ESTA DIMENSIÓN QUE DICES, EN UNA "DIMENSIÓN CONOCIDA". LA CONCEJALA DE MEDIO AMBIENTE O DE TEDIO PENDIENTE PUEDE DAR LUZ A TANTA MAREA ARTIFICIAL. ¿O ES COSA DE LA MALENI?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

home, "vessino", jo tinc la sort de disfrutar d'aprop de la remor de les campanes i és un concert magnífic, quan t'acostumes és inaudible. De fet, és una mostra de que estem a...LA DIMENSIÓ DESCONEGUDA!

Endora ha dit...

Per aquí dalt de la gran via, millor dit, dalt de l'enric i de la pilar, el que hem obtingut "el dia després" de les festes és una gran quantitat de... merda!! contenidors a petar i d'una dimensió... desconeguda! el més indignant és que els merdes de contenidors plens de merda que tenim als meus carrers engalanats de merda tenen uns obridors de merda on no es consegueix posar la merda ni amb una merda de pedal! merda dixit.
Perdó amic Tati per les grolleries però ... tinc un contenciós claríssim amb el tema residual d'aquest ajuntament...de... premià!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Conde Rojo: això de la "concejala de Tedio Pendiente" referit al "medio ambiente" és fascinant i demana un debat entorn l'ontologia del tedi i del concepte "pendiente".

Endora: descrius un panorama merdós...ahir vaig anar a veure la peli "this is england", ja que les acumulacions de merda et motiven, et recomano la ràpida assistència al cinema.

Anònim ha dit...

tedio pendiente? jobar amb el Conde Rojo! ai! el tedio està segons el Conde Rojo, pendent! o el Conde està molt divertit o Premià està sempre divertit i la regidora es dedica a buscar solucions al tedi que es necessita o no entenc res de res i ja està.

Anònim ha dit...

intentaré entrar a la dimensió desconeguda, entenent aquesta com això que en diem Premià de Mar.
A veure:
Pitxo el gas de la moto i entro directe a la plaça de la sardana i em quedo akollonido amb el toldo aquell que sembla una nau espacial aparcada, giro la cua i vaig al frankfurt macgrove que fot pudor dels olis més xungos i tiro amunt i veig la radio premià que té uns altaveus petitonets a mitja pastilla que posen noticies de la dimensió desconeguda, miro amunt i no miro bé i sort que la granvia està plena d'óptiques i es el carrer amb més òptiques de catalunya sencera i una mica lluny arribo al fleming amb la casa aquella de can burra que és una cova muntada enmig del chinatown de les sabates i tiro amunt i vaig a Pilar i tiro avall i vaig al mercat i més a la riera trobo una xurreria que avui està i demà no està, i vaig a la granvia i torno a la plaça sardana i pujo a la nau espacial i vaig a la lluna i em compro un coet de plastic i poso el nas dins d'un meteorit i em socarrima les fosses nassals i em faig un lio amb l'olfacte i confonc la merda amb les flors i em pujo a la grua de la granvia i dic ben alt que no m'agrada l'alcalde i ja està per avui.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Ostres, veig que s'ha captat la potencialitat del concepte DIMENSIÓ DESCONEGUDA aplicat a la nostra ponderada vila premianenca.
gràcies, doncs, per les aportacions.

Anònim ha dit...

CUANDO ME PLANTEO LO DEL "TEDIO PENDIENTE" ES PARA QUE SEAMOS MERECEDORES DE UNA VIDA MÁS SOSEGADA EN RELACIÓN AL TAMAÑO DEL TEDIO ACTUAL QUE SE BASA EN UN EXCESO DE DIVERSIÓN QUE NO DIVIERTE. POR ELLO TENEMOS ALGO PENDIENTE EN CUANTO AL TEDIO. PENDIENTE NO SIGNIFICA QUE TENGA QUE PENDER DE LA OREJA COMO UN PENDIENTE, MÁS DIRÍA, TAMPOCO ES LA PENDIENTE QUE SUBE A LO ALTO DE SANT MATEU. PENDIENTE ES QUE ESTÁ POR VENIR. QUE NOS QUEDA COMO UNA ASIGNATURA QUE NO HAY MANERA DE PASAR. TAMPOCO SE TRATA DE UN DIENTE PRECEDIDO DE UN "PEN". SOLO ESO, UN TEDIO PENDIENTE EN UN MOMENTO DEMASIADO ABURRIENTE DE TANTA DIVERTIDAD AL "DENTE" O SEA AL DIENTE.

Anònim ha dit...

els testos del carrer sant antoni són grans perquè porten eucaliptus que creixen molt i faran una selva

Anònim ha dit...

FALTABA ANUNCIAR UN TEMA DE LA DIMENSIÓN DESCONOCIDA: ERC TIENE NUEVA SEDE EN UN ANTIGUO SEX SHOP Y ES UNA PÉRDIDA LAMENTABLE PARA TODOS AQUELLOS QUE SE PARABAN ANTE ESE ESTABLECIMIENTO PARA PODER OBSERVAR MIEMBROS DE PLÁSTICO Y ARTÍCULOS SIMILARES.