24 de novembre 2005

can sanpere 100%

Aquest tema ja comença a ser massa recurrent. Can Sanpere, antiga fàbrica de paracaigudes (SAS), espai abandonat que espera un destí a l'intempèrie. Obscur objecte de desitg. Perla preuada per especuladors diversos. Simbol de les impotències urbanes de Premià de Mar. Primer, perduda l'activitat industrial, ofereix un continuum de naus buides sense massa floritures arquitectòniques. Les naus podrien encabir infinites iniciatives públiques. Sembla que aquesta és una aposta minoritària, això no és Amsterdam, ni l'East End londinenc ni... Es descarta recuperar peces de la fàbrica. Passem a l'altra estratègia. Centrem l'objectiu. No concretem si ha de ser un espai verd o no. Hi ha trampa: si es fa una intervenció immobiliària, aquesta acostuma a integrar porcions verdes integrades en l'operació residencial (no es xupen els dits els promotors). Millor parlar de 100% públic i assegurar-ne beneficis públics posteriors que poden anar de la "verdor" als serveis socials o institucionals de manera compartida o fragmentada. L'armem des de la plataforma Veïns per al 100% Públic (cartells, pancartes, comunicats a la premsa, xerrades...reunions conspiratives amb moscatell i pastes). El tema entra fort. Els socialistes transmutats en API reparteixen octavetes oferint el seu projecte (el d'un promotor privat) a base d'urbanizació residencial ajardinada (línia Los Angeles "Ciudad de Cuarzo") que generarà tota mena de "vincles", etc...ja se sap, el model és el model i la plantilla és la plantilla. Resistim! Fem forat! retirada del projecte, crisi munìcipal, ICV abandona el govern (la crisi de la mezquita fruit del selectiu positivisme dels sociovergents acaba petant el Fanego System). Núñez y Navarro entra en escena adquirint els terrenys de Can Sanpere. Objectiu: construir habitatges. No es requalifica i NN es dedica a fer prospecció industrial en una zona sense logistica possible. Tot val. El temps és calcul i estratègia. Eleccions municipals: derrota faneguista-estebanista, augment ICV-EA-EPM, augment ERC, augment sorpresa de CIU, manteniment PP, aparició de l'exòtic lepenista VIP... formació de govern en minoria CIU-ERC, amb alcalde catxondo i altres aires, això sí: de dretes (amb la quota nacionalista de centresquerra de ERC). ICV-EA-EPM s'oposa per l'esquerra amb ponts cap al govern en matèria urbanistica (cal salvar Can Sanpere) i de règim intern (mai tant ben dit: "règim")...ICV-EA-EPM, amb aquesta línia intenta conciliar tres o quatre sensibilitats que coexisteixen en el seu sí (pro-govern tripartit local, pro-pacte CIU/ERC i un tercer sector "sociopolitic" que suma independents, filotrotskistes, esquerra ecosocialista, etc.).
Tornem a Can Sanpere. El nou pla general ha d'integrar el tema sanpere, resoldre les terres de ponent que els pagesos ja no volen explotar i corregir les tendències "desarrollistes" del faneguisme-estebanisme. Estem encallats. La plataforma 100% torna a escena.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ELS SOCIATES SÓN LA DRETA DE PREMIÀ

Anònim ha dit...

I ara vosaltres i tu especialment que ja tens poltrona municipal pagada i refugi de pasta escaquejada al Sodabeat que organitzes, sou la dreta.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

És ironia això, oi? saps que jo soc dels que van posar diners de la pròpia butxaca per fer el sodabeat? em sembla que t'equivoques de dalt a baix. La gent de Glimpse, un servidor inclós, vam posar diners de la nostra butxaca, és a dir tot el contrari del que dius. Per dir això et recomano el blog del Jiménez Losantos. El món a l'inrevés. Ah! les peles de la "poltrona" que dius que tenim les destinem en un 50% a la causa (que no és la teva)

Anònim ha dit...

felicitats per el blog i per dir això de can sanpere i per tantes coses més que feu tú i els teus companys per la cultura i per molts anys