26 de maig 2014

PODEM, L'ESQUERRA EMERGENT


Eleccions Europees 2014. PODEM-PODEMOS ha provocat un tsunami dins de l'esquerra a nivell de l'estat espanyol. Com va passar a les autonòmiques a Catalunya amb la CUP-AE, ara es torna a respirar l'aire d'una recomposició de l'esquerra de combat, de l'espai plural de la gent rupturista i dels sectors més decidits de la resistència social i política. La disparitat de propostes no ha de ser un obstacle per establir complicitats en la lluita contra aquest sistema, contra el capitalisme i en favor d'un món que ha de canviar de base en tots els ordres. Ni la vella política del reformisme professionalitzat, ni les autoreferències partidàries de sempre, hauran de guiar l'acció aglutinant d'una esquerra en construcció, capaç de sumar la gent en amplis espais de poder popular. Podem és part d'això. No ho és tot. Ni ho ha de ser. Des de baix, a l'esquerra del possible, anem marcant un pol alternatiu a aquest règim, a la troika i a la pseudo-democràcia segrestada que vivim.I, sobretot, amb decisió davant les referències internacionals, el dret a l'autodeterminació dels pobles i el sentit antagonista d'una política a favor de la classe treballadora, de les classes populars d'aquí i d'arreu del món.

20 de maig 2014

25M : PODEM. RUPTURA I ALTERNATIVA CONTRA LA TROIKA I EL RÈGIM / 30M : LLIBRE DEL KINO + DOCUMENTAL KEN LOACH / PREMIÀ DE MAR


El 25M. PODEM. RUPTURA I ALTERNATIVA CONTRA LA TROIKA I EL RÈGIM






 

Div. 30 de maig: presentació del llibre de Kino Herrero "Va por ustedes"+ The Spirit of '45 (Ken Loach). Revolta Global-EA.

dijous 10 d'abril de 2014
Div. 30 de maig: presentació del llibre de Kino Herrero "Va por ustedes". A les 19:30h, Csa Can Sanpere / Sant Cristòfol 41 / Premià de Mar
En doble sessió, Fanzine FFF surt a la llum i comparteix acte amb Viento Sur, Ateneu Rebel i Revolta Maresme en un acte que inclou:
1*Presentació del llibre "Va por ustedes" del company KINO HERRERO. Material autoeditat i autobiogràfic
2*Documental de KEN LOACH, "The Spirit of ’45". Amb col.loqui del company britànic-català i activista internacionalista Brian Anglo. Estat social i neoliberalisme thatcherià, lluites obreres, sindicalisme...Gran Bretanya 1945/2014. Reconstrucció del subjecte polític i de classe.
*Suport a la lluita de Can Sanpere.
*Distribució del primer número del Fanzine FFF.

06 de maig 2014

Abans i després del Primer de Maig


PRIMER DE MAIG.

Abans i després de les manis i de les divisions de sempre, aquí va un article extraordinari de Rosa Luxemburg sobre el sentit del 1r de Maig i també expressarem el desig que la classe sigui determinant en tots els aspectes de les lluites polítiques, s
ocials i culturals.

La classe i l'internacionalisme com a subjecte i marc, respectivament, d'un combat que ve de lluny i que, de vencer, expressarà la culminació de la modernitat que el capitalisme d'avui obtura i vol clausurar.

"Proletaris de tots els països del món, unim-nos". Des de Catalunya, també i amb força. Val aquesta consideració per tots els àmbits i vessants de l'emancipació, de gènere, social i de la més bàsica i elemental existència.

L'article recomanat:
 

Jules et Jim. Encara.

Una foto de Premià De Marx Àngel.
 
Nit del dilluns. Passem a casa el video de Jules et Jim. Una vegada més. La pel·li de François Truffaut ens remet a la rara intempestivitat de l'època, de la seva gent i de la genialitat d'aquell cinema que tant estimem. Retallem una referència captivadora del darrer número de Viento Sur i de la collita amiga de Marc Casanovas-Pepe Gutiérrez i que diu així:
"Es una escena campestre. Dos hombres y una mujer charlan y juegan. Se diría que son felices. Sin previo aviso el flujo de imágenes se detiene, el rostro de la mujer (Jeanne Moreau) queda congelado en una sonrisa luminosa sobre la crepitante pantalla. Queda suspendida así, por unos instantes, toda trama
narrativa en el bello film Jules et Jim de Truffaut.
La vivencia que estructura este instante nos coge desprevenidos. El flujo de imágenes, de repente interrumpido, parece revelar el tiempo con una cualidad nueva, en su propia materialidad, en su experiencia.
Esta “experiencia vivida” (Erlebnis) que interrumpe súbitamente el agotador deambular urbano del poeta entre gente anónima y escaparates, o el deglutir rutinario y mecánico de una magdalena en un salón burgués, es la experiencia que (trascendiendo su forma reificada de souvenir existencial) puede también detener el tiempo vacío y homogéneo de las máquinas de la fábrica; o el presente perpetuo y autorreferencial de la circulación mercantil en el espacio cotidiano de la modernidad capitalista".

Tot això és així. Jules et Jim és, a més, el que és: Una de les nostres cintes preferides. Abans d'anar a dormir: Cinema incandescent. El món d'ahir. Un triangle d'amor memorable.

Seqüència musical inoblidable:
http://www.youtube.com/watch?v=kjJqHF0mb_k
 
 
 
Una foto de Premià De Marx Àngel.