30 d’abril 2011

a/ 1r de Maig amb Billy Bragg ... b/ SKa Ska Ska, Barcelona-Madrid Connection

Fotografia: Heus aquí al company Billy Bragg, cantant de folk-rock, activista, seguidor declarat del West Ham United i referent de sempre del nostre blog.
Moltes coincidències i ben trobades!

Primer de tot, abans de tot, avui és el PRIMER DE MAIG i us passem un video excel·lent del nostre amic BILLY BRAGG...lletra, música i imatges..."cliqueu" i veureu que així també s'escriu, a contrapel, la història dels desposseïts:


The Internationale - youtube.com
4 min - 9 May 2007 - Subido por anarchynotchaos
The Billy Bragg version of the international socialist anthem.


-------------------------------------------------------------

BARCELONA-MADRID CONNECTION
(L'ALTRA CARA D'UNA RIVALITAT
AMISTOSA I FRATERNAL A RITME DE SKA)



Primavera, maig 2011, primeres xafogors....
Tornen The Skatalites a Barcelona,
tornen els supervivents d'una banda pionera...



skatalites videos

The Skatalites - Guns of Navarone - youtube.com
3 min - Hi-Bop Ska (1994)
Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it - v.ku6.com
The Skatalites - Have a Good Time - youtube.com
3 min - Greetings from Skamania (1996)
Disponible en: v.youku.com - video.nate.com
The Skatalites - Latin Goes Ska - youtube.com
4 min - Ball of Fire (1998)
Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it - tu.tv



...i ara ens imaginem una amistosa batalla entre els pioners skatalitics a l'estat espanyol i us oferim (en temps de màxima rivalitat futbolística) aquest matx que, més que amistós, és un encontre del tot fraternal entre els equips de referènciea històrica de les escenes Ska catalana i madrilenya.... SKATALÀ i la moguda MALARIANS & Co.
Benvinguts a l'estadi!


  1. Vídeos sobre skatala

    - Informar sobre vídeos
    Skatalà - Rastablanc
    4 min - 18 Mar 2006
    Subido por giorgioboss

    youtube.com
    skatala - de jamaica a roma
    4 min - 3 Ene 2008
    Subido por joankonstantin

    youtube.com



Ska! Sempre Ska! Us passem aquest material pedagògic del "mundillo" skatalitic messetari. i català.... "Cliqueu" aquest parell de videos/documentals, balleu-los i que corrin per arreu del món.



Vídeos sobre el ritmo que adoptamos del caribe

El ritmo que adoptamos del Caribe (1ª parte)
7 min - 11 Dic 2010
Subido por HTZtelevision

youtube.com
El ritmo que adoptamos del caribe (2ª parte)
7 min - 11 Dic 2010
Subido por HTZtelevision

youtube.com








22 d’abril 2011

"1979. Un monument a instants radicals"


El Virreina-Centre de la Imatge de la Rambla acull aquesta primavera (fins al 12 de juny) una exposició que té per epicentre la figura del dramaturg i assagista Peter Weiss i que, inspirada en la seva obra, ens descriu una panoràmica de radicalitat social i política en forma de relat obert sota el títol de "1979. Un monument a instants radicals".

Peter Weiss, intel·lectual compromés amb l'esquerra radical europea, marcadament internacionalista i d'una obra extensa en diversos camps (teatre, assaig, documentalisme, arxivística, novel·la), ens serveix de guia en un viatge que ens portarà als punts calents de l'any 1979. El mateix títol d'aquesta exposició aposta clarament per una constel·lació d'esdeveniments precisos i d'instants aparenment dispersos que configuren un any -1979- que marcarà un abans i un després en la transformació del capitalisme d'aleshores. El context del 1979 és el de la crisi del postfordisme industrial, de l'arribada de Thatcher al poder, dels darrers episodis d'una dècada de revoltes a Itàlia, de l'esclat de la lluita sandinista o dels inicis de la revolució iraniana. Aquest "1979" és també, a casa nostra, l'any de les primeres eleccions municipals, de l'experiència autogestionària de l'empresa Numax, de moltes lluites veïnals, de resistències insòlites (els presos de la COPEL) i d'altres capítols sociaols i culturals ressenyats en els diversos àmbits temàtics d'aquesta exposició.

Fotografia: Peter Weiss i els seus arxius.

Tornant a Peter Weiss -del qual també es destaca la seva peça teatral Marat/Sade-, s'haurà d'esmentar el llibre Die Asthetik Des Widerstands/L'estètica de la resistència que plana al llarg d'aquesta exposició i ens convoca a un itinerari radical de documentalisme sociopolític. Die Asthetik... navega per la Guerra Civil Espanyola, denuncia el feixisme i el nazisme, revela les preocupacions de l'autor per la classe treballadora i el proletariat (Weiss era obrer de fàbrica abans de ser un reconegut escriptor), s'oposa a la bojeria de l'estalinisme i a les capitulacions de la socialdemocràcia, ens parla del Vietnam, dels seus viatges i, a la manera benjaminiana, reordena els materials del que serà un "monument literari edificat sobre un mar de documentació".

Robert Koehler. The Strike/La Vaga. 1886 (obra integrada en aquesta exposició)

Aplicant el mètode de Peter Weiss, es desenvolupa una exposició que mostra literalment el sentit del seu encertat títol. Els instants radicals d'aquest monument ens ofereixen un univers textual i audiovisual ocupat per revoltes llatinoamericanes, la lluita de Numax, els dies de les drassanes de Gdansk, Apocalypse Now, els presos de la COPEL, la desindustrialització al Poble Nou de Barcelona, l'aparició del walkman, les mobilitzacions veïnals a Nou Barris, la mort de Syd Vicious i el punk, una canço de The Cure, les subcultures juvenils, la biopolítica de Foucault, el feminisme de les vocalies de dones o les dissidències entre les associacions de veïns i els primers ajuntaments democràtics que s'escolleixen aquell any.
En definitiva, "1979..." és una aposta clara en favor d'una altra història feta d'instants de radicalitat i protagonitzada per aquella gran minoria que constitueix el moviment real. Una bona ocasió, doncs, per adquirir nous materials de memòria militant.




Més informació, cliqueu a:

·:: La Virreina Centre de la Imatge ::·. Art Contemporani

1979, un monument a instants radicals. Director del projecte: Carles Guerra. Entre 1968 i 1989 hi ha 1979, un any qualsevol. Res indica, en principi, ...
www.bcn.es/.../catala/110311.htm - Còpia en memòria

Altres articles sobre Peter Weiss i la seva obra:

KAOSENLARED.NET -- Peter Weiss y su obra, Trotsky en el exilio

- [ Tradueix aquesta pàgina ]
Pepe Gutiérrez-Álvarez | Para Kaos en la Red | 24-6-2010 a las 18:30 | 990 lecturas. www.kaosenlared.net/noticia/peter-weiss-obra-trotsky-exilio ...
www.kaosenlared.net/.../peter-weiss-obra-trotsky-exilio - Còpia en memòria - Semblants

La Estética de la resistencia

- [ Tradueix aquesta pàgina ]
16 Feb 2011 ... Peter Weiss. Traductores del alemán: José Luis Sagüés, Arturo Parada, Luis A. Acosta. Esta obra se encuentra entre la media docena de las ...
www.hiru-ed.com/.../La-estetica-de-la-resistencia.htm - Còpia en memòria - Semblants

19 d’abril 2011

Dan Penn & Spooner Oldham. Artesans.




Dan Penn & Spooner Oldham foren una parella d'artesans sònics Old School. Capturats en format discogràfic, els trametem a aquesta tribuna i els convoquem a una festa impossible al bellmig de la Setmana Santa primaveral. Escrivien cançons des del sud profund de l'Amèrica del Nord, quan el món era pop i les cantonades desfermaven una frenètica activitat artesana. Les composicions de la parella Penn-Oldham nodrien les arts de Percy Sledge, Dionne Warwick, Etta James, Arthur Alexander, James Carr, Solomon Burke, Arthur Conley i Irma Thomas, entre desenes d'interprets de la gran música negra dels seixanta i setanta. Les partitures Penn-Oldham van arribar també al soul d'ulls blaus dels Box Tops i de Tony Joe White, la qual cosa ens mostrava aquella inexistent frontera entre blancs i negres practicants del soul i del R&B més incandescent. Ara ens arriba un magnífic recopilatori del món de Dan Penn & Spooner Oldham de la mà del segell Ace: Sweet Inspiration. Extraordinari!
Aprofitarem per reclamar als quatre vents el llegat de The Box Tops, aquella banda liderada per Alex Chilton (mort l'any passat) que va establir les bases d'aquella jòia de garatge i power pop que foren els Big Star.


Alex Chilton. Sempre Alex Chilton.
Chilton, Telecaster en mà!


Vídeos de the box tops

- Informa sobre vídeos
The Box Tops - The Letter - youtube.com
2 min - 21 Abr. 2008 - Penjat per idioticscheme666
The Letter by the Box Tops found on the album The Letter. The ...
The Box Tops - The Letter - dailymotion.com
2 min - The Letter/Neon Rainbow (1967)
També a: YouTube - MySpace - dailymotion.virgilio.it
The Box Tops - Soul Deep - youtube.com
2 min - Dimensions (1969)
També a: WAT TV - Vimeo - 4shared.com


14 d’abril 2011

Enfilant la Recta de l'Estadi


Aquest blog proposa visitar els Flamin'Groovies. Aquella banda que ens va regalar rock'n'roll 100% ben orientat amb els components necessaris de boogie, r&b, blues i derivacions.
Els Groovies foren degudament rescatats i propagats des de les pàgines de la fase inicial de la revista més militant del panorama rockista ibèric: Ruta 66.
Anys i anys després, vagi aquest doble reclam i ressenya per una revista d'actitud fanzinosa -el Ruta- i per una banda quintaessencial i arrolladora -The Flamin'Groovies-.
Recordar-los a la recta de l'estadi de Montjuïc tancant unes festes de la Mercè de mitjans dels anys vuitanta, davant de pocs centenars de persones (les multituds "mercenàries" abandoraren hores abans aquell desert plagat d'envasos de plàstic i deixalles post-"evento"), constitueix un capítol memorable i imborrable de l'altra història del Rock elemental d'aquells dies. La formació americano-australiana, la del del disc One Night Stand, havia facturat un insòlit concert de garatge enmig de l'estepa pre-olímpica.
Varen ser un antídot de primera categoria per una època de rares i delirants mutacions operades al planeta del pop d'aleshores.


Flamin' Groovies - Wikipedia, the free encyclopedia

- [ Traducir esta página ]
Flamin' Groovies were an American rock music band of the 1960s and 1970s. They began in San Francisco in 1965, founded by Ron Greco, Cyril Jordan and Roy ...
en.wikipedia.org/wiki/Flamin'_Groovies - En caché - Similares

Vídeos sobre flamin'groovies

- Informar sobre vídeos
The Flamin' Groovies - Shake Some Action - youtube.com
4 min - Shake Some Action (1976)
Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it
The Flamin' Groovies - Teenage Head - youtube.com
3 min - Teenage Head (1999)
The Flamin' Groovies - Roll over Beethoven - youtube.com
3 min - A Collection of Rare Demos & Live Recordings (1992)
Disponible en: Dailymotion - dailymotion.virgilio.it