27 d’abril 2007

NORTHERN SOUL, NORTHERN FOOTBALL, NORTHERN LITERATURE

La vila de la fotografia es diu Haworth. Estem a Yorkshire. Anem a fer el trajecte de les germanes Brontë. El trajecte de la revolució industrial. El triangle Liverpool/Manchester-Leeds-York. El nord del northern soul. El nord del futbol múltiple: Manchester City (el de debó), Liverpool, Leeds Unided, Wigan, Bolton Wanderers, Blackburn Rovers. Xemenèies, estadis, literatura, northern soul. Com a casa, vaja! (és conya). Nota: Avui La Vanguardia anuncia el tancament del mític pub de Manchester on Marx&Engels intercanviaven les notes de El Capital.

25 d’abril 2007

Enmig de la selva pseudopolítica


Convé fer algunes reflexions. Abans de les eleccions municipals i abans de les jornades dites de "reflexió".
La política institucional és un escenari. No és el "tot".
La mixtificació del concepte de política arriba i truca a la porta, fins i tot en els marcs d'actuació més propers.
Verificar la biopolítica a escala local hauria de ser més senzill. Les xarxes que dominen l'opinió i el criteri canvien el sentit de les coses més evidents i ho fan sense miraments. Allò que "no és política" apareix com "la política".
Sustituït el relat polític, cultural i històric (intempestiu i dinàmic) per l'auca que vivim,-ordida des del matrimoni entre medias i professionals-, a l'esquerra genèrica li tocaria fer la tasca cultural d'espurgar el gra de la palla.
La suposada incompatibilitat entre el ser col·lectiu i les individualitats, ha de dónar pas a les singularitats actives i relacionades entre sí. Els projectes, les candidatures, la nostra coalició premianenca, són un banc de proves.
Aforisme A. "El poder és local perquè mai és global. Però no és localment localitzable perquè és difús". Gilles Deleuze.
Aforisme B. "L'espai de la política està on aquesta mai hi arriba". Maurice Blanchot.
Reflexió final. "El dia que no s'ha de reflexionar és el dia de reflexió. Ja és massa tard. Tard". Jacques Tati

23 d’abril 2007

l'incombustible Arcadi visita Premià de Mar

El proper dissabte 28 d'abril ens visita l'Arcadi Oliveres. L'incombustible Arcadi torna a Premià de Mar, com cada any, aquesta vegada en ocasió de la campanya d'objecció fiscal. El president de Justícia i Pau ens parlarà de cooperació, solidaritat, despeses militars i objecció fiscal.
L'acte tindrà lloc a l'espai de la Coali (c./ del Segle, 5) a les 19.30 hores del dissabte.
A la mesa del conferenciant hi haurà una representació de membres de la "coali" que són, al mateix temps, destacats activistes de la solidaritat i de la cooperació a la nostra vila: en Lluís Soler (de la permanent de la Coordinadora per la Convivència), en Rafa Fernández (de l'associació per Tarija) i la Núria Espín (de la plataforma de solidaritat amb el poble saharaui). A més, comptarem amb la Mariamma, dona destacada i referencial de la comunitat africana premianenca.

Més informació:

http://www.coaliciopremia.blogspot.com

SANT JORDI 2007: LLIBRES MARXISTES I DiSCOGRAFIA ROJA... CLIQUEU:
http://www.premiademarx.blogspot.com


18 d’abril 2007

PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA ICV-EUiA-EPM



Aquest dissabte, 21 d'abril, a les set de la tarda, ens presentem la gent de la Coalició d'Esquerres de Premià de Mar. Ho fem al local del carrer del Segle, número 5.
En Quim Caimel ens presentarà i uns quans explicarem el que és la Coali del 2007, les aportacions programàtiques, els nous components, els independents, la gent d'EUiA i d'ICV, etc... 4 anys després, torna la candidatura de la Coali, renovada, amb més jovent, més varietat d'idees i més independents. Ens sumem a les exitoses i multitudinàries presentacions de les llistes d'ICV-EUiA dels pobles veïns de Vilassar de Mar i El Masnou i a la prometedora renovació de la de Premià de Dalt. Esteu convidats.
Consulteu aquí mateix a la nostra adreça: http://www.coaliciopremia.blogspot.com

17 d’abril 2007

EL RETORN DEL BLOG DE STEREO2

Ja hem tornat a carregar el Sound System. Stereo2, com a la fotografia, carreguem el nostre blog i el posem al dia. Dimarts 16 de maig: connexió hawaiana i Beck...al 95.2.

estem a: http://www.stereo2soundsystem.blogspot.com/


16 d’abril 2007

DEL PLANETA AL CIMENT !



Això s'anima! la Maria de la Pau Janer es passa al PP! Anirà de candidata mallorquina. No hauria de semblar estrany, amb tanta "gomina". Li passa com al Figo (un altre amb "gomina"), o es fa del Madrid o es passa directament al PP.

Que consti: del PP, del partit del ciment mallorquí. Esperem que la propera novel·la de la nostrada mediàtica sigui del tot realista i faci una minuciosa descripció del litorial illenc. Esperem, també, que la Pilar Rahola sigui la propera en tocar la porta del carrer Genova.

Visca el Planeta (el premi Planeta, no pas el planeta del clima variable).

Anims a tots, mediàtics!

12 d’abril 2007

14 D'ABRIL, PREMIÀ DE MAR I EL REPUBLICANISME


El tema de la reivindicable república significa, com a mínim, tres coses:
a) restablir el lligam entre el present limitat del nostre ordre constitucional i el període legal republicà estroncat.
b) plantar cara a les insolències de la dreta neofeixista que propugna la restauració predemocràtica.
c) entendre les potencialitats d'uns valors republicans que impliquen més laïcisme, més educació pública, més pluralitat nacional, més federalisme, més dignitat històrica.
D'acord, és la República Espanyola. D'acord, entesos. Però alimenta uns valors universals de radicalitat democràtica del tot extrapolables a escala de Catalunya i de la resta dels pobles de l'Estat. Memorial democràtic a escala local. Parlem del republicanisme de base, universal i intensiu. Memòria i projecció futura.
La Coali ICV EUiA EPM ho celebra a la Plaça de la República de Premià de Mar, el dissabte 14 d'abril, a dos quarts de set. Intervindran la Mudi Ncungu (la 4a de la llista), l'Àngel Pagès (el 3r de la llista) i el que volem que sigui l'alcalde de Premià de Mar, el candidat de la Coali, en Quim Caimel.
La llei del memorial democràtic, presentada i treballada per ICV EUIA, ha estat aprovada al Parlament de Catalunya. Vots favorables: PSC, ICV EUIA, ERC i CIU, vots en contra: PP i Ciutadans. Prenem nota. Els països europeus que van patir guerres i feixismes tenen institucions de memorial democràtic. Espanya aprova lleis de memòria històrica de perfil baix. La dreta apreta.
Dissabte 14 d'abril, a Premià de Mar, fem republicanisme, fem democràcia, fem memòria i imaginem una Catalunya sobirana i ben relacionada amb els seus veïns i amb aquest món congestionat i mercantilitzat. Ens veiem dissabte.

06 d’abril 2007

Premià & London Stereo 2 & Spalding Connection









Stereo "3" i Londres segueix funcionant. Un stage pre-setmana santa a la veïna ciutat britànica ens porta una trama de línies d'atenció efervescents i paraturístiques. El treball de camp discofutbolístic es desplega per barriades disseminades. Augmenta, any rera any, la nostra col·lecció d'indrets referencials. El petit hotelet a la reposada Anson Road de Tufnell Park, aprop de Highgate on reposa el far del proletariat mundial (l'amable Karl Marx, visitable i reconfortant, en temps de complexitat i descodificació necessària) . El Pub The Gunners, centre de trobada dels seguidors de l'Arsenal, Islington amunt, Bus 4: Highbury. Abbey Road: estudi beatle i pinkfloydià, pas zebra trepitjable i fotografiable. Stoke Newington, barri viu del nord obrer i emergent. Soul Jazz Records: la nostra botiga, la dels sons de l'univers, la millor rebotiga del món. Finsbury Park: el bus 4 enfila Holloway i gira a l'esquerra travessant els escenaris del món d'avui (irreversiblement diferent del món d'ahir). Etzètera... Parlar de viatges és pesat i requereix un power point farcit de significats i significants. Cansa molt, només pensar en la triple percepció turisme-viatge-vacances...I la triple controvèrsia subsegüent (esgotadora i esteril com els llibres d'autoajut, els debats pseudopolítics o les sobredosis de Pilar Rahola i Marius Carol). Deixem-ho, doncs, com el resultat d'un treball de camp en territori musical, geografia extensa i altes dosis de cervesa torrada i amarga. No entrarem en detalls, ha estat intens i ja està. Stereo "3" som en JTtria, en R77 i en Jtatiàngel.
Les connexions marxista i musical d'aquest Londres 07, es poden seguir si cliqueu aquí:
el blog del marxisme intempestiu premianenc i
el blog de la comunitat sonora Stereo 2.