21 de juliol 2006

LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT


França, França...
bicicleta,
Gauloises,
Ricard amb Gel,
Figeac,
els Alps, Godard,
el Tour,
xocolates Poulain,
formatge!!!!!!

19 de juliol 2006

Premià-Galibier 06


El Gabilier ens espera! Mireu la mossa com puja!

DEBAT SOBRE SOCIETAT "PREMIANENCA"

Article del grup municipal ICV-EUIA-EPM de Premià de Mar, enviat a Via Primilia (butlletí municipal). Sortirà properament.

SOCIETAT PREMIANENCA I PARTICIPACIÓ A DEBAT

Un bon tractament de la realitat de Premià de Mar requereix una visió àmplia del que significa la seva població, la seva composició social i el grau de relació entre aquesta ciutadania i les institucions que la representen. Ens hauria de preocupar molt més arribar a conèixer els motius de la invisibilitat de sectors socials i d’expressions culturals d'una localitat cada vegada més densa i diversificada. Les polítiques socials mereixen el primer lloc en l'escala de prioritats de l'acció municipal. A Premià es donen formes diverses d’exclusió social (no parlem només d’indicadors econòmics). Vivim en una societat capitalista que exclou, vulnera drets i discrimina. L'àmbit municipal té poques competències legislatives però, malgrat això, ha d’adreçar les seves prioritats d’actuació cap als sectors d'exclusió. El model de ciutat que propugnem, les dones i homes d’esquerres, es fonamenta en dos eixos de cohesió social: les polítiques d'atenció social i les pràctiques d’inclusió ciutadana. A banda de gestionar els serveis imprescindibles, els quals depenen sovint d'altres administracions, s'ha de fer visible el Premià de les desigualtats i dels “altres col·lectius". Qualsevol esdeveniment públic mereix una orientació oberta a tots el barris i a tots els sectors socials. No podem continuar instal·lats en una concepció de societat civil microcòsmica limitada al Casc Antic i als sectors conscients del "fet premianenc". Cal sumar a tot allò que ja funciona un estil i unes pràctiques que tendeixin a fer visible "el que no surt a la foto" del Premià oficial. Lluny de pretendre substituir un model de Premià per un altre d’idíl·lic i formalment multicultural, proposem fer ús dels instruments objectius de coneixement del Premià real: informes sobre convivència, plans sectorials, coneixement de les entitats i col·lectius que representen els ciutadans nouvinguts... En termes culturals, seria bo, aplicar un model basat en la concurrència de cultures i d’idees, fent evident el caràcter plural i complex de la societat premianenca. En projecció exterior convindria potenciar les experiències de cooperació i desenvolupament sorgides de la societat civil: amb Llatinoamèrica (Tarija) o amb el poble del Sàhara (per esmentar dos exemples propers i reals). Volem i demanem una major dedicació a l'eix social i participatiu. Les limitacions pressupostàries haurien de servir per destriar les despeses supèrflues i propagandístiques d'aquelles destinades a allò que funciona a fons tot l'any i que no podem substituir per polítiques “d’aparador”. Tot un model. És el debat i el repte que assumim les dones i els homes de la Coalició d’Esquerres des d’ara mateix.

18 de juliol 2006

CICLOTURISTES PREMIANENCS RSALA&JTATI






Preparats. RSala & J.Tati enfilen el Telegraphe/Galibier, la Croix de Fer i l'Alpe d'Huez...aquest proper cap de setmana...stage ecociclista coalirodador!

17 de juliol 2006

ENCICLOPÈDIA DEL MARXISME POSTMODERN



De la mateixa manera que un PC no és un "personal computer" sinó un Partit Comunista...
De la mateixa manera que un POUM no és un "pla general d'ordenació urbana" sinó un Partit Obrer d'Unificació Marxista...
Doncs...una bandera roja a la platja no és només un senyal de perill, ben al contrari, és l'anunci del llegat i de la tradició de l'esquerra transformadora que "vé de lluny i va més lluny encara".

En som molts més dels que ells i "ell" volen i diuen!

SARDINES, TOUR DE FRANÇA, TARIJA, DIGNITAT I LLETGISME

Resum/telex: Un cap de setmana intens. Comentaris sobre la Festa de la Coali (la tradicional “sardinada&graellada” del divendres postFesta Major de Premià). Van passar un centenar de persones. Una fotografia d’una part de la societat d’esquerres premianenca. Veterants psuqueros com en Sòria, l’Osorio, en Tomas, el José María i molts més. Joves actius i musicals. L’actiu d’una Coalició que creix, es multiplica i prepara la campanada autonómica i municipal. Forts davant les amenaces del populisme quotidà. Forts davant els Harry Potters locals que ho critiquen tot i no aporten cap sol·lució. La Coali funciona! I encara més, la Dolors Camats, dipudada i amiga de la Coali, ens anima i seguim les seves paraules: “donarem la campanada”. D’esquerres, ecologistes, rojos i verds! Gent variada i en creixement. Benvinguda al nucli de joves d’EUIA que ben aviat es constitueix a Premià de Mar. Incrementem el roig! Ambient de festa i companyonia. Apunt musical: dj’s amb soul, funk, latin i rareses. Bé per en Miquel Sabater i en Guillem! Molta Jamaica a la platja, soul tradicional i un toc emotiu quan es tanca la nit amb Te Recuerdo Amanda, Victor Jara imprescindible i epidèrmic. Molt bé Miquel!

Tour de França 2006: Jacques Tati no es treu la gabardina ni per mirar la tele...Oscar Pereiro és el lider, groc i sorprenent. En ciclisme no hi ha dubtes identitaris, sempre he vibrat amb els espanyols.

Canviant de tema, l’associació premianenca Mou-te per Tarija va celebrar la seva festa anual, un sopar bolivià amb sound system i un ambient magnífic a la Plaça Nova. Motiu: renovar els seus suports a la solidariat concreta (no verbal) i a la cooperació (no burocràtica, sinó econòmica) a la ciutat indigena de Tarija (Bolivia). La Bolivia de l’Evo Morales (per molt que pesi als apologistes del capitalisme). Referència premianenca: el portaveu de l’entitat s’adreçava als assistents amb un “bona nit a tothom, no tenim microfon, el govern municipal ens ha tret la subvenció”, sense comentaris.
En Vicenç i l’Àngels marxen a Turquia. Bones vacances. Vivenç: tota la solidaritat dels teus companys i companyes en temps d’atacs i trifulques. Salut Vicenç! Bon viatge.

Eppp!!!! Les botiques de discos ja distribueixen el disc de l’Estanislau Verdet. Compreu-lo, No el busqueu a la xarxa. Compreu-lo! Adquiriu lletgisme.

12 de juliol 2006

DIVENDRES 14 DE JULIOL: FESTA DE LA COALI DE PREMIÀ DE MAR




Com tots els anys, la setmana després de la Festa Major, fem la sardinada & graellada de la COALI (ICV-EUIA-EPM) de Premià de Mar. Es tracta de compartir unes hores a la platja, amb amics, familia i convidats. També és una ocasió que tenim per tancar la temporada sociopolítica (aquest any ha estat força activa i la que ens espera culminarà amb les eleccions municipals!).
En aquesta ocasió comptarem amb la presència de la diputada DOLORS CAMATS.
Hi haurà un SoundSystem amb dj's de la coali i...reggae, ska, latin, soul, etc... (o sigui: música i, qui vulgui, a ballar).
Es recomana que porteu tovallola.
Esperem la vostra presència i us animen a convidar més gent.
DIA: DIVENDRES 14 DE JULIOL
HORA: 21.30 HORES
LLOC: PLATJA DE LLEVANT / ZONA DE L'ONA
PREU: GRANS 6 € I PETITS 3 €


05 de juliol 2006

Sant Cristofol Grooves a Ràdio Premià (95.2 fm)



L'aportació pija dels DJ's Ramonet77 i Àngel(Stereo2SoundSystem) a la festa Major/Menor, serà un monogràfic radiofònic de dues hores, de 10 a 12 de la nit, a la ràdio Premià (la vostra, la nostra)...el dijous 6 de juliol.
Us convidem a empanxar les orelles de funkadèl·lia, llatinada, jamaicana i bizarrada, des de casa estant, a l'autoràdio, als auriculars...la Festa Major/Menor porta Sound System. Els autors de la selecció convertiran aquesta sessió en un CD doble batejat com "Stereophonic Major". En voldreu còpies?
A la fotografia apareixen uns Mods en Vespa a la benedicció de vehicles de Brighton (Gran Bretanya, 1964), just abans d'esbatussar-se amb els rockers llardosos de Londres. (és conya, però m'agrada)

04 de juliol 2006

L'ESTRELLA DE LA FESTA MAJOR (I LA RESISTÈNCIA SONORA DES DE LA RÀDIO)

EP!

Oblidada la Festa Major de 2005... /amb llums i ombres/ arribem a la d'enguany.
No ens podem queixar: l'ofici de la festa major comptarà amb la participació estelar de l'arquebisbe Martínez Sistach! Anem millorant! Lletgisme assegurat.
Posdata: l'equip del Sound System punxarà música la nit del dijous...multipistes estereofònic al servei de la resistència sonora!!!!!

SEGUR QUE ANIREM DE BÒLIT !
QUÈ DÉU ENS AGAFI CONFESATS !

VISCA
LA RESISTÈNCIA
CULTURAL !